Skip to content

Блог

BVCA on Tour – Лондон

Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA) продължи инициативата си BVCA on Tour с второ събитие от поредицата – в Лондон. На 4-ти октомври, екипът посрещна повече от 150 гости в Българското посолство в Лондон.

След Виена, екипът и членовете на BVCA продължиха дискусията за стартъп и инвестиционната среда в България, разквайки за възможностите за финансиране и предприемачество между София и Лондон.

Различното във второто издание от поредицата е, че този път събитието се състоя с участници не само на фондове и стартъпи с българско участие, но и чуждестранни такива, с интерес към България и Централна и Източна Европа. Това обогати дискусията и даде поле за установяване на връзка между българската диаспора и тези, които искат да научат повече за възможностите в страната.

За инвестиционната екосистема в България и успешни истории от бизнеса разказа Председателят на асоциацията, Евгени Ангелов. Гостите научиха повече за  възможностите за финансиране в страната, както и прогноза за развитието на екосистемата в идните години.

Събитието продължи с два панела – инвеститори и стартъпи, които разказаха за своя опит в България и Великобритания. Инвеститорският панел представи български и местни фондове за рисков капитал и засегна теми като критерии и селекция, менторство и предимства на българския пазар.

Стартъп панелът събра много различни сектори, в това число финтех, производство, здравеопазване, образование, дигитални услуги и др. Основни теми на панела бяха пътят, който един стартъп извървява от идеята през финансиране до реализация, ролята на инвеститора, работа с разпределени екипи, чужд бизнес в България и обратното.

Сред панелистите бяха:

Даниел Томов, Eleven Ventures
Джордж Норткот, Founders Factory
Джулиън Калджуве, Founders Capital
Ивайло Господинов, BlackPeak Capital
Тодор Брешков, LAUNCHub Ventures
Златолина Мукова, NEVEQ Capital Partners

Мая Златанова, FindMeCure
Николай Пирянков, Taylor & Hart
Пиер-Симон Нтирухунга, Founders of the Future
Стоян Ангелов, Lockchain
Теодор Панайотов, Coursedot
Христо Бояджиев, Despark

BVCA on Tour цели да срещне предприемачи и инвеститори на различни места с български общности.

Инициативата стартира тази година, а интересът расте – в публиката присъстваха гости от публичната сфера, стартъпи, инвеститори, корпорации, банки, адвокатски дружества, студенти по предприемачество и други участници в предпремаческата екосистема.

Планираната следваща спирка е Берлин.

Научете повече за инициативата BVCA on Tour в интервю в Bloomberg Bulgaria.

Последни публикации

Писмо относно проекта за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване

BVCA и организации представляващи микро, малки и средни предприятия и иновативния бизнес,
Виж още

Становище до Министерството на иновациите и растежа

BVCA с отворено писмо до Министерството на иновациите и растежа относно ФМФИБ
Виж още

Присъединете се към нашите членове

Допринесете за развитието на предприемачеството в България