Skip to content

Блог

В журито на Get in the Ring тази година бяха трима от членовете на борда на BVCA

София, България – BVCA взе участие в регионалния финал на състезанието Get in the Ring тази година, трима от членовете на борда на BVCA бяха част от журито на събитието.

На 14 януари 2016г. в Интер Експо Център София се състоя регионалният финал за Източна Европа на предприемаческото състезание Get in the Ring. В журито на състезанието тази година бяха двама от членовете на борда BVCA, както и неговият председател, г-н Евгени Ангелов.

Get in the Ring (от англ. „влез в ринга“) изправя стартиращите компании в импровизирана идейна битка. Те презентират бизнеса си на алтернативен боксов ринг пред жури от инвеститори. Крайната цел на надпреварата е до големия международен финал да достигнат най-иновативните и интереси стартъпи от целия свят. Състезанието на практика е и платформа за връзки с инвеститори, както и начин за стартиращите компании да се представят на нови пазари пред потенциални клиенти.

И през 2015-та състезанието предизвика голям интерес, посрещайки над 400 гости, сред които бъдещи и настоящи предприемачи и инвеститори от региона. Екипът на GITR посрещна участници от 6 страни, сред които България, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия и Унгария. След оспорвана “битка” на ринга българската стартираща компания Claim Compass излезе победител в леката категория и заедно с румънската компания Symme 3D, станала победител в средната категория, ще се състезават на международния финал в Колумбия през март за привличане на международни инвестиции.

Журито имаше трудната задача да излъчи победителите сред идеите на младите предприемачи. Победителите получават билети за финала в Колумбия, награди от DHL и вълшебна боя от Creo, превръщаща стените в бели дъски.

Последни публикации

Писмо относно проекта за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване

BVCA и организации представляващи микро, малки и средни предприятия и иновативния бизнес,
Виж още

Становище до Министерството на иновациите и растежа

BVCA с отворено писмо до Министерството на иновациите и растежа относно ФМФИБ
Виж още

Присъединете се към нашите членове

Допринесете за развитието на предприемачеството в България